Lectia precedenta Completeaza si mergi mai departe  

  17. Folosirea programelor din mai multe fisiere

Salut si bine ai venit la un nou video din seria tutorialelor de programare in Python!


De data aceasta iti voi arata cum sa reutilizezi codul pe care deja l-ai creat pentru a face lucrurile cat mai simple. Daca iti mai aduci aminte de AICI, data trecuta am vorbit despre module. Astfel ca, de data aceasta iti voi arata cum sa creezi un modul care sa contina functii pe care doresti sa le folosesti de mai multe ori. Astfel ca vei invata sa scrii un fisier cu functii pe care il vei putea importa de fiecare data cand ai nevoie.


Ce mi se va prezenta in acest video?


Vei vedea ca in video-ul de fata lucrez in Sublime Text. Mai multe despre cum sa instalezi acest Editor Text si cum sa te folosesi de el in Python gasesti AICI. Este indicat sa te uiti si la tutorialul de data trecuta daca vrei sa lucrezi in acelasi timp cu mine, ceea ce iti sugerez sa si faci pentru a putea face tot ceea ce este prezentat in video-ul de fata. O sa trebuiasca sa importezi fisierul pe care l-am creat data trecuta si sa construiesti o functie care sa-ti printeze un rezultat din acest fisier. Mai multe despre cum poti sa faci asta in tutorial. Mai departe, voi crea inca o functie care sa returneze suma a doua numere. Voi crea un alt fisier numit script si voi importa fisierul creat mai devreme. In acest moment, cand script este rulat, iti arata unde se afla fisierul importat. Tot din script, voi printa suma a doua numere pe ecran. Te invit sa faci la fel, pentru ca numai asa vei invata despre ce vorbesc in acest video, aceasta insemnand refolosirea codului pentr a nu mai pierde timpul facand aceleasi lucruri, de fiecare data.


Care este scopul acestui tutorial?


Acest tutorial are ca scop sa te invete modul prin care poti sa-ti scrii propriile functii si sa le reutilizezi cand ai nevoie. Cu alte cuvinte, nu va mai trebui sa folosesti functiile altora, care poate nici nu iti intorc precis rezultatul pe care-l doresti, ci te vei putea folosi de propriul cod, oricand ai nevoie. Acest lucru iti poate usura munca si cu siguranta te ajuta sa nu mai pierzi timpul rescriind de fiecare data aceleasi functii. Toti programatorii se folosesc de aceasta metoda, asa ca devine absolut necesar ca si tu sa o cunosti, in special daca vrei o cariera in IT sau sa inveti programarea in Python la un nivel mai avansat.


Ce ma asteapta in urmatorul video de programare in Python?


Inainte de a vorbi despre urmatorul tutorial din aceasta serie, trebuie sa-ti amintesc de exercitiile practice pe care le-am pregatit pentru tine la finalul fiecarui video sau serie de video-uri mai importante. Cum am prezentat cateva lucruri foarte importante in ultimele doua tutoriale, am pregatit si de data asta un set de exercitii pentru tine, pe care le poti gasi la finalul video-ului de fata. Nu te grabi sa treci la urmatorul tutorial pana nu duci la capat si practica sugerata. Mai mult de atat, poti sa cauti si pe Google si sa rezolvi exercitii similare pentru ca programarea se invata numai prin exercitiu. Data viitoare vei vedea cum poti citi sau scrie in anumite fisiere, din sistemul tau de operare. Acesta este, de asemenea, un video foarte util si interesant, asa ca nu ezita sa treci mai departe de cum te simti pregatit(a) sa o faci! Toate video-urile din aceasta serie sunt dedicate numai Python-ului, dar daca vrei sa inveti programare in Java, te invit sa dai click AICI si sa te pui pe treaba.


Iti multumesc pentru atentie si iti doresc o zi cat mai productiva pana pe data viitoare!

Discussion
0 comments