Lectia precedenta Completeaza si mergi mai departe  

  1. Introducere in Python | Instalare | Elemente de Baza

Salut si bine ai venit la acest tutorial Python!


In primul video din aceasta serie iti voi arata cum sa incepi acest limbaj de programare. Vei vedea ca nu este prea multa teorie, numai practica, de aceea iti sugerez sa faci tot ceea ce fac si eu. Numai asa vei ajunge sa te obisnuiesti cu Python si sa incepi cu adevarat sa stapanesti cateva cunostinte introductive despre programarea in acest limbaj. Voi incepe cu acest prim video de practica prin a-ti arata cum sa-ti setezi calculaorul pe care lucrezi astfel incat sa inveti Python intr-un mod cat mai rapid si eficient. Mai mult, vei afla despre diferite moduri despre cum sa folosesti Python si ce este o variabila.


De ce sa aleg Python?


Acest limbaj de programare este foarte usor de invatat si ofera foarte multa flexibilitate. In moment ce C++ necesita multe linii de cod pentru a executa o comanda, Python nu are nevoie decat de o singura linie de cod pentru a face exact acelasi lucru. Voi lucra in Linux pe parcursul intregii serii, dar iti voi arata cum sa instalezi Python si pe Windows.


Cum incep sa folosesc Python pentru programare?


In cazul in care nu ai Python deja instalat pe computerul tau, iti arat in video cum sa faci asta, pas cu pas. Bineinteles, voi incepe prin a-ti arata printarea pe ecran a anumitor mesaje pentru ca, nu-i asa, cand vine vorba de tutoriale de programare, toate incep cu acest lucru. Vei fi uimit de cat de usor este sa printezi in Python. Prin simpla comanda print si ceea ce vrei sa scrii in (“”), poti afisa orice pe ecran. Lucrurile continua sa fie simple, asa ca nu ezita sa mergi mai departe cu urmarirea si practicarea acestor video-uri.


Ce alte lucruri de baza pot invata din acest video de programare in Python?


Daca te-ai decis sa inveti Python cu ajutorul prezentelor tutoriale pe care le-am pregatit pentru tine, iti voi arata in acest video cum sa creezi variabile in Python, asta dupa ce iti voi explica ce sunt acestea si cum ele functioneaza. Variabilele pot fi de mai multe feluri, asa ca te invit sa te uiti la tutorial pentru a cunoaste mai multe lucruri despre ele. Vei vedea ca nu poti da orice valoare unei variabile si ca uneori ai nevoie sa folosesti string-uri. Iti explic totul in video si iti dau si cateva exemple simple pentru ca tu sa intelegi cat mai bine despre ceea ce vorbesc.


Pot instala Python pe Windows?


Dupa cum o sa vezi si aici, Python functioneaza si pe Windows. Eu prefer sa lucrez in Linux, iar daca doresti si tu asta, gasesti AICI seria de tutoriale Linux pe care am pregatit-o in cazul in care te intereseaza lucrul cu acest sistem de operare. Bineinteles, Python functioneaza si pe Windows sau Mac, dar in acest video iti arat doar metodele de instalare pe Linux si Windows. Programarea in Python va fi la fel indiferent de sistemul de operare, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi daca rulezi altceva decat ceea ce eu iti arat in video.


Ce voi invata in urmatorul video de programare in Python?


Daca acest video iti arata cum sa printezi pe ecran si sa folosesti variabile, urmatorul va fi despre crearea unui script in Python. Orice programator care nu vrea sa-si iroseasca timpul facand aceleasi lucruri de prea multe ori isi creeaza un script ce ii inlocuieste munca. Vei vedea ca este foarte simplu sa creezi un script in Python, asa ca nu ezita sa treci la urmatorul nivel de programare in Python si sa urmaresti urmatorul video.


Iti multumesc pentru interes si ne vedem data viitoare!


Discussion
6 comments