Lectia precedenta Completeaza si mergi mai departe  

  5. Caractere si Siruri de Caractere (String) in Python

Salut!


Ma bucur sa ne revedem la un nou tutorial de programare in Python, unde iti voi arata ce poti face cu string-urile. Daca inca nu stii ce sunt acestea, te invit sa vezi AICI un video in care iti explic totul despre variabile in Python si ce sunt string-urile mai exact. Nu ca din acest video nu poti intelege ce sunt si ce fac ele mai exact, dar pentru a invata sa programezi in Python este necesar sa cunosti si alte tipuri de variabile, pe langa multe alte lucruri pe care le poti invata impreuna cu mine. Video-urile de pana acum sunt asadar, la fel de importante ca acesta, asa ca nu ezita sa le urmaresti.


Ce este un string?


Dupa cum ti-am explicat si in video-ul anterior, string-urile sunt siruri de caractere. Asta inseamna ca aceste variabile contin, de obicei, mai multe valori. Vei vedea ca in Python, string-urile pot fi denumite si identificate foarte usor, la fel cum este programarea in acest limbaj. In video iti arat cum sa creezi un string si sa afisezi primul sau alte elemente din acesta. Pentru a intelege mai bine ceea ce este de facut cu string-urile in Python, te invit sa lucrezi in acelasi timp cu mine. Numai asa vei putea sa inveti cat mai eficient programarea in acest limbaj.


Cum pot sa adaug caractere unui string?


Dupa cum o sa vezi si in video, adaugarea de caractere intr-un string Python este foarte simpla si se realizeaza printr-o simpla comanda. Asta inseamna ca nu va mai fi nevoie sa scrii intregul text pentru a schimba valoarea string-ului. Poti, bineinteles, sa faci un nou string cu valoarea pe care vrei sa o adaugi sau doar sa modifici string-ul la care lucrezi deja.


La ce imi folosesc string-urile in programare?


String-urile pot fi foarte utile in comunicarea dintre program si utilizator pentru ca sunt constituite din caractere si pot forma propozitii. Mesajele pe care le primesti in momentul in care folosesti un program iti sunt date de catre acel program prin string-uri. Nu au nici o legatura cu string-urile din Fizica, dar nu este exclus sa fac pentru tine un tutorial si pe acest subiect. :) Elementele primare din string-uri sunt caracterele, iar acestea pot forma siruri de caractere, spre exemplu in momentul in care sunt organizate in cuvinte si propozitii.


Sunt string-urile folosite doar in Python?


String-urile, deci atribuirea de caractere unei variabile, sunt folosite in toate limbajele de programare, deci daca vei invata totul despre cum ele functioneaza in Python, iti va fi mult mai usor sa le folosesti in Java, C++ sau alte limbaje. Am pentru tine si o serie de tutoriale in Java daca te intereseaza acest limbaj, cat si unul in C++. Le poti accesa AICI si AICI. Te sfatuiesc sa incepi programarea cu Python, totusi. Este cel mai usor de folosit, iar principiile invatate aici te vor ajuta sa intelegi mult mai bine alte asemenea limbaje.


Ce voi invata in urmatorul video de programare in Python?


Sper ca ai inteles totul despre string-uri in Python. Daca nu ai vazut video-ul despre variabile in Python, il poti gasi AICI. De asemenea, daca acum s-a intamplat sa gasesti acest video, poti sa dai click AICI si sa vezi cum poti sa-ti instalezi Python pentru a invata programarea in acest limbaj. Acesta este al cincilea tutorial dintr-o intreaga serie concentrata pe Python. In urmatorul voi vorbi despre cum poti sa citesti datele in Python, dar pana acolo trebuie neaparat sa faci exercitiul ce urmeaza. Nu uita ca programarea se invata numai prin practica, iar exercitiile pe care le-am pregatit pentru tine iti pot fi foarte utile.


Te astept la noul video si-ti doresc o zi productiva!


Discussion
2 comments