Lectia precedenta Completeaza si mergi mai departe  

  11. Functii in Python

Salut!


Ma bucur ca ai ajuns pana aici cu programarea in Python.

In acest tutorial voi vorbi despre functii si cum te poti folosi de acestea cand programezi. O functie in orice limbaj de programare se aseamana foarte mult cu cea de la matematica: este un element in care poti introduce anumite date si care dupa aplicarea unui algoritm, intoarce anumite rezultate. Prin scrierea unei functii, poti optimiza codul astfel incat sa nu mai fie nevoie sa scrii prea multe linii din acesta, ci sa ai cat mai putin cod posibil care sa faca treaba pentru tine. Nu este deloc util sa programezi folosind foarte mult cod pentru ca acest lucru nu numai ca iti consuma mult timp, dar si resurse ale sistemului pe care lucrezi.


Sunt functiile necesare in orice limbaj de programare?


Principiile si notiunile programarii in Python se aplica in cazul oricarui limbaj de programare, asa ca functiile sunt valabile atat pentru Java, C++ sau alte limbaje. Daca vrei sa vezi cum functioneaza functiile in Java, te invit sa dai click AICI pentru ca am o serie de tutoriale despre programare in Java la fel de eficienta ca aceasta de programare in Python. Vei vedea ca in momentul in care stii sa lucrezi cu o functie intr-un limbaj de programare, folosirea acestei metode in programarea in alte limbaje devine foarte usoara.


Ce voi invata din acest video?


In acest tutorial iti prezint o functie, adica o structura de cod care poate fi reutilizata de mai multe ori. Iti voi arata cum sa-ti eficientizezi codul cu un exemplu destul de simplu in care creez o functie pe care o poti folosi de mai multe ori si care-ti intoarce numele si varsta mai multor persoane. Iti voi arata care sunt parametrii unei functii si cum sa scrii codul astfel incat functia pe care ai scris-o sa iti intoarca orice rezultat pe care-l doresti. Este important sa-ti definesti functia, dar mai multe detalii in video.


Ce pot face dupa ce invat mai multe despre functii in Python?


Dupa parcurgerea acestui tutorial si intelegerea modului in care functioneaza functiile, vei putea incepe sa programezi in Python cu adevarat. Bineinteles, este foarte important sa fi vazut si video-urile anterioare pentru ca nu poti programa fara sa cunosti totul despre ceea ce am vorbit in tutorialele dinainte de acesta. Poti da click AICI si invata totul despre structura logica for sau AICI pentru while.


Ce altceva mai pot invata din acest video despre functii in Python?


Pe langa exemplul cu nume si varsta, in acest tutorial iti mai arat si un alt exemplu cu suma pentru ca tu sa te obisnuiesti sa lucrezi cu mai multe tipuri de functii. La fel ca si pana acum, iti sugerez sa lucrezi in acelasi timp cu mine si sa exersezi pe cont propriu cat mai mult. La sfarsitul acestui video vei vedea ca am pregatit pentru tine si un exercitiu practic pe care trebuie sa-l rezolvi pentru a trece mai departe. De asemenea, poti gasi pe Google o multime de exercitii de acest gen, asa ca treci la treaba! :)


Ce voi invata in urmatorul video de programare in Python?


Daca ai ajuns sa stapanesti functiile si tot ceea ce ai invatat pana acum in aceasta serie de tutoriale, te astept cu urmatorul video, in care voi vorbi despre ce IDE sa folosesti cand programezi in Python. Ai multe variante de a-ti face munca mai usoara, iar eu chiar le cunosc pe majoritatea si vreau sa-ti arat si tie cum sa fii cat mai eficient cand programezi. Pentru a te obisnui cat mai mult cu functiile, poti sa te gandesti la tot felul de exercitii si rezultate pe care functia ta sa le intoarca.


Iti multumesc pentru interes si iti doresc spor in tot ceea ce incerci sa inveti!

Discussion
1 comments