Lectia precedenta Completeaza si mergi mai departe  

  23. APLICATIE #2 Descarcarea unei pagini Web folosind Python

Salut si bine ai revenit la un nou tutorial de programare in Python. De data aceasta iti voi arata cum poti sa downloadezi o pagina Web folosindu-te de Python. O sa vezi ca este foarte interesant sa lucrezi in acest limbaj de programare, iar eu tin neaparat sa iti prezint moduri cat mai originale si eficiente de construire si gestionare a aplicatiilor. Daca iti downloadezi paginile Web pe care le doresti cu Python, vei vedea ca lucrul cu acestea poate deveni mult mai usor si tu poti face ceea ce doresti fara bataie de cap.


De ce am nevoie pentru a descarca o pagina Web in Python?


O sa-ti spun si in video ca pentru a descarca o pagina Web in Python ai nevoie de un IDE ca PyCharm, pe care sper ca deja l-ai instalat, dupa cum ti-am aratat intr-un video anterior. Daca nu ai vazut inca tutorialul despre PyCharm, te invit sa o faci AICI si sa-ti instalezi acest IDE. PyCharm este ideal pentru cand scrii cod in Python pentru ca iti face auto-complete de fiecare data cand ai nevoie de o functie sau vrei sa faci altceva folosindu-te de cod. Iti arat in tutorial cum sa incepi de la 0 acest proiect in PyCharm. Mai ai nevoie si de o librarie speciala despre care iti vorbesc in detaliu in video si-ti arat cum sa o importezi.


Ce site pot sa downloadez?


Bineinteles, poti downloada absolut orice site doresti folosind Python. Eu in video am ales google.ro pentru ca lucrurile sa fie cat mai simple. Practic, ce vei face in acelasi timp cu mine daca urmaresti acest video si vrei sa exersezi, este sa iei datele din google.ro si sa le adaugi la tine in program, intr-o variabila de tip string. Aceste date le poti pune fie in consola, fie intr-un fisier.


Cum downloadez o pagina web in Python?


Iti arat in video pas cu pas cum sa descarci cu Python pagina Web pe care o doresti. Dupa ce vei importa libraria de care ai nevoie, o sa-ti arat cum sa creezi o variabila care trimite la pagina Web pe care o doresti stocata si o alta pentru a citi datele pe care aceasta le contine. PyCharm te va ajuta de fiecare data cu scrierea de cod, asa ca nu trebuie sa memorezi vreo comanda. Acestea iti vor deveni familiare doar dupa ce vei exersa mai mult cu ele. Mai departe in tutorial iti arat cum sa-ti creezi un fisier si sa-ti pui datele downloadate in el sau o exceptie care sa-ti mentioneze daca tot ceea ce ai facut functioneaza sau nu. Iti explic mai multe in video despre cum functioneaza site-urile si paginile Web, asa ca nu ezita sa dai play. Poti sa downloadezi toate resursele de care ai nevoie dintr-o pagina Web si sa-ti faci o lista cu tot ceea ce ai nevoie, asa ca te sfatuiesc sa faci acest exercitiu de cat mai multe ori.


Ce pot invata din urmatorul tutorial de programare in Python?


Sper ca ai inteles totul despre paginile Web, site-uri si descarcarea acestora in Python. Daca esti nou aici si inca nu stii, acesta este un video dintr-o intreaga serie de programare in Python, serie ce o poti incepe dand click AICI. Data viitoare iti voi arata cum sa trimiti e-mailuri folosind Python. Toate aceste aplicatii iti pot fi foarte utile, mai ales daca intentionezi sa intri in domeniul IT si sa faci programare. Am multe alte tutoriale pregatite pentru tine, unele de programare in Java, altele despre Linux si retelistica.


Te apreciez pentru ca doresti sa inveti si iti doresc sa ai spor in tot ceea ce faci!

Discussion
0 comments